دیابت

دیابت چیست؟انواع دیابت چیست؟چگونه از ابتلا به دیابت جلوگیری کنیم؟

مقدمه

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دنیای مدرن، دیابت است. اگرچه دلیلی وجود ندارد که افراد عادی بدانند تعریف علمی دیابت چیست، ولی اگر به سلامتی خود و عزیزانتان اهمیت می‌دهید، باید با انواع دیابت و راه‌های کنترل و درمان آن آشنا باشید. اگر دوست دارید با دیابت، روش‌های پیشگیری از ابتلا به آن و راه‌های درمانش آشنا شوید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

دیابت چیست؟

دیابت چیست؟انواع دیابت چیست؟چگونه از ابتلا به دیابت جلوگیری کنیم؟

دیابت چیست؟

دیابت یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ، قطع عضو و بیماری‌های قلبی و عروقی در جهان است. یکی از راه‌های پیشگیری و کنترل این بیماری، تست قند خون است. اصولا وقتی مواد غذایی مصرف می‌کنید، این غذا بعد از هضم تبدیل به گلوکز می‌شود و گلوکز باید توسط انسولین وارد سلول‌های بدن شما گردد تا انرژی لازم بدن برای انجام فعالیت‌های روزمره تامین شود. وقتی بدن شما دچار کمبود انسولین لازم برای تبدیل گلوکز گردد، گلوکز به جای وارد شدن به سلول‌های بدن، در خون شما جمع می‌شود. به همین دلیل یکی از اصطلاحات رایج درباره بیماران دیابتی، افزایش قند خون است.

انواع دیابت

اکنون که می‌دانید دیابت چیست، بهتر است با انواع دیابت آشنا شوید. به طور کلی طبق تعاریف پزشکی بیماران دیابتی به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند.

  1. دیابت نوع یک
  2. دیابت نوع دو

دیابت نوع یک:

به طور کلی تنها کمتر از ده درصد از جامعه آماری بیماران دیابتی به این نوع از دیابت مبتلا هستند. در این شرایط، بدن بیمار توانایی تولید انسولین را ندارد و یا در صورت تولید انسولین، مقدار بسیار کمتری از حد استاندارد را تولید می‌کند. این نوع از بیماری به صورت حاد بوده و به دلیل علائم شدید در کمتر از یک ماه بعد از ابتلا به بیماری، تشخیص داده می‌شود.

دیابت نوع دو:

این نوع از دیابت حالت مزمن داشته و در بلندمدت ایجاد می‌شود. تنها راه تشخیص این نوع، تست قند خون است. بیش از 90 درصد از بیماران، به دیابت نوع دو مبتلا هستند. دلیل اصلی ابتلا به این نوع، چربی دور شکم و سن بالا است. این نوع معمولا در افراد مسن‌تر از 40 سال دیده می‌شود. صدها هزار نفر در کشورمان به این بیماری مبتلا هستند ولی به دلیل عدم انجام تست قند خون دوره ای، از ابتلا به آن مطلع نیستند. برخلاف بیماران مبتلا به نوع یک، بدن بیماران نوع دو، انسولین مورد نیاز را تولید می‌کند ولی سلول‌ها به این انسولین جواب نمی‌دهند.

خطرات دیابت چیست؟

بسیاری از بیماری‌های حاد و مزمن تاثیرات مخربی روی بدن ندارند و دلیلی برای نگرانی شدید نیست. ولی تاثیرات مخرب دیابت بر بدن به حدی شدید است که بهتر است با علائم و روش‌های کنترل انواع دیابت، آشنایی داشته باشید. به طور کلی مهم‌ترین خطرات و بیماری‌های جانبی ناشی از دیابت عبارتند از:

  1. نابینایی
  2. نارسایی کلیه
  3. اختلالات جنسی – عدم نعوظ
  4. قطع انگشتان و سایر اندام‌ها
  5. سکته قلبی، مغزی و بیماری‌های عروقی

همانطور که ملاحظه می‌کنید بیماری دیابت مثل یک سیل، خسارات جانبی بسیار زیادی دارد. انواع دیابت نه تنها باعث افزایش قند خون شما شده بلکه آسیب‌های جسمی بسیار شدیدی به برخی از ارگان‌های حیاتی مثل چشم، کلیه، قلب و مغز وارد می‌کند. وقتی گلوکز خون شما بالا می‌رود، تجمع گلوکز شریان‌های انتقال خون را می‌بندد. در نتیجه جریان خون دچار اختلال شده و خون در بدن شما به درستی به گردش در نمی‌آید. عدم گردش صحیح خون می‌تواند باعث لخته شدن خون شود که لختگی خون خودش دردسرهای بسیار زیادی دارد. پس سعی کنید به فرزندان و دوستانتان درباره اینکه دیابت چیست و چه خطراتی دارد، توضیح دهید.

تاثیر مخرب دیابت بر بینایی

اثز دیابت بر چشم

 

چگونه از ابتلا به دیابت جلوگیری کنیم؟

مطمئنا شما نیز بارها شعار معروف پیشگیری بهتر از درمان است را شنیده‌اید. درباره این بیماری واقعا پیشگیری و کنترل قبل از ابتلا، بهتر و کم‌دردسرتر از درمان است. به صورت کلی طبق توصیه پزشکان متخصص پرهیز از مصرف غذاهای چرب و شیرین و نشاسته‌جات و انجام فعالیت‌های ورزشی روزانه می‌تواند تاثیر به‌سزایی در کاهش شانس ابتلا به بیماری داشته باشد. علاوه‌ بر این اگر سابقه ارثی در خانواده خود دارید، می‌توانید با انجام تست قند خون به صورت دوره‌ای، از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید.

دستگاه تست دیابت

دستگاه تست دیابت

دیابت پنهان

دیابت نهفته (LADA) یا دیابت پنهان نوعی از دیابت است که برخی از مشخصه‌های دیابت نوع 1 و نوع 2 را به طور همزمان در خود دارد. جهت اطلاعات بیشتر در این رابطه مقاله، علائم دیابت پنهان را مطالعه کنید.

 

دیابت را چگونه تشخیص دهیم؟

دیابت با آزمایش خون تشخیص داده می‌شود. اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و بسیاری از مبتلایان به دیابت نوع ۲ با علائمی می‌توانند به وجود بیماری شک کنند. نشانه‌های بیماری در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ شامل تکرر ادرار، احساس تشنگی و خستگی زیاد و کاهش وزن شدید علیرغم مصرف غذای معمولی یا بیش از حد است. برخی از افراد همچنین علائمی مانند بهبود تدریجی زخم‌ها یا عفونت‌های مداوم دارند. در مورد تشخیص دیابت میتوانید مطلب راههای تشخیص دیابت را مطالعه کنید.

 

نقش ژنتیک در ابتلای افراد به دیابت

آنچه موجبات نگرانی بسیاری از والدین را فراهم کرده است، کاهش سن افراد مبتلا به این بیماری است. این امر نشان می‌دهد که سبک زندگی تا چه حدی می‌تواند بر ابتلای افراد به این بیماری سهیم باشد؛ همچنین نباید از نقش ژنتیک در بروز این بیماری در کودکان، چشم‌پوشی کرد.لطفا مطلب دیابت ارثی چیست و چند نوع است؟را مطالعه بفرمایید.

مشکلات مردان دیابتی

مشکلات جنسی دیابتی ها

دیابت در مردان می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند کاهش میل جنسی، ناتوانی جنسی و نبود رابطه موفق جنسی شده و در نهایت به ناباروری آن‌ها ختم گردد.دیابت مردان، یکی از بیماری‌هایی است که درجات مختلفی دارد؛ این بیماری سبب می‌شود تا مردان در انجام امور جنسی، ضعیف و کم انرژی باشند. البته این مورد، تنها یکی از مشکلات مردان دیابتی است؛ اما به میزان قابل توجهی مهم تلقی می‌شود، زیرا در ادامه، به نارضایتی همسر و یا شریک جنسی وی منجر خواهد شد.

 تقویت قوای جنسی برای مردان دیابتی! مشکلات جنسی دیابتی ها

بیماری دیابت را چگونه کنترل کنیم؟

این بیماری به گونه‌ای است که اگر تحت کنترل و ملاحظات پی در پی و مرتب باشد، خطر جدی برای فرد بیمار نخواهد داشت. لازم به ذکر است که کنترل دیابت و شروع مراقبت‌ها، باید کاملاً در زمان مناسبی اتفاق بیفتد و در غیر این صورت شاید نتوان دیگر عواقب بدخیم آن را جبران کرد. در این مقاله به بررسی راه‌هایی برای کنترل این بیماری و به حداقل رساندن اثرات منفی و خطرآفرین آن خواهیم پرداخت؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

با این اقدامات، دیابت خود را کنترل کنید!

مشکلات مردان دیابتی

مشکلات مردان دیابتی

مشکلات مردان دیابتی

 یکی از شایع‌ترین بیما‌ری‌ها که مشکلات بسیاری را به‌خصوص در مردان به همراه دارد، بیماری دیابت مردان است؛ به ویژه دیابت نوع دو که مردها بیش از زنان به آن مبتلا می‌شوند. این بیماری عوارض متعددی در فرد ایجاد می‌کند که از جمله آن می‌توان به بروز بیماری قلبی، سکته، تاری دید، نارسایی کلیه، قطع عضو و… اشاره کرد. اما یکی از متدوال‌ترین مشکلات ناشی از بیماری دیابت در انسان، بروز اختلال جنسی است که این اختلال در مردان دیابتی، بیشتر از زنان رخ می‌دهد.

مشکلات مردان دیابتی _ دیابت مردان چه علائم و عوارضی دارد؟

 

 

دیابت بارداری چیست؟ انواع دیابت بارداری

 

پیشگیری از دیابت بارداری _ علائم و نشانه‌های اولیه دیابت بارداری

دیابت بارداری نوعی از دیابت است که در دوران بارداری رخ می‌دهد. همیشه نمی‌توان از آن پیشگیری کرد، اما یک زن باردار می‌تواند اقداماتی را برای کاهش خطر انجام دهد. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا (CDC)، این بیماری هر ساله در 2 تا 10 درصد از زنان باردار ایالات متحده امریکا مشاهده می‌شود. این بیماری می‌تواند بر مادر و جنین تأثیر منفی بگذارد. در مقاله پیشگیری از دیابت بارداری ، روش‌های پیشگیری از دیابت بارداری را شرح خواهیم داد.

علائم اصلی دیابت چیست؟

نشانه‌های ابتدایی بیماری قندخون شامل نوارد زیر است:

  • نیاز مکرر به دفع ادرار، مخصوصاً هنگام شب
  • تشنگی مداوم
  • افزایش حس گرسنگی
  • خارش یا برفک ناحیه تناسلی
  • ترمیم طولانی مدت زخم‌ها یا جراحات پوستی
  • تاری دید
  • کاهش وزن بدون علت
  • بی‌حسی یا گزگز در دست و پا
  • خستگی و بی‌حالی

جهت مطالعه بیشتر مقاله “عوامل مؤثر در ابتلا به دیابت” را بررسی کنید.

 

دیابت بامزه و دیابت بیمزه چیست؟

دیابت بیمزه (Diabetes Insipidus) بیماری نادری است که در اثر آن، هورمون‌های متعادل کننده مایعات در بدن از کار افتاده و همین موضوع باعث می‌شود بدن به شکل غیر طبیعی، ادرار زیادی بسازد. در نظر داشته باشید که این بیماری ارتباطی با دیابت بامزه و قند خون بالا نداشته و تنها وجه اشتراک بین این دو، عوارضی مثل تکرر ادرار و تشنگی است. در مقاله  “دیابت بامزه و دیابت بیمزه” با ما همراه باشید تا با تمام شباهت‌ها و تفاوت‌های این دو بیماری آشنا شوید.

راه پیشگیری از دیابت نوع 1 و 2

راه‌های پیشگیری از انواع دیابت

آیا در طول روز احساس خستگی می‌کنید؟ آیا به هنگام فعالیت در دست‌ها و پاهایتان احساس ضعف دارید؟ آیا علائمی مانند احساس تشنگی زیاد، تاری دید و تکرر ادرار را تجربه کرده اید؟ اگر پاسخ تان به تمامی سوالات بالا مثبت است، باید گفت شما احتمالا درگیر یک بیماری مزمن به نام دیابت هستید. مطلب “راه‌های پیشگیری از انواع دیابت” را بخوانید تا بیشتر با این مورد آشنا شوید.

عوارض دیابت در مردان چیست

صرف نظر از بروز یک سری علائم رایج در هر جنسیتی،  مردان باید به خوبی با نشانه‌ها و عوارض دیابت منحصر به جنس خود آشنا شوند. به طوری که این امر می‌تواند به آن‌ها در تشخیص دیابت در مراحل ابتدایی و درمان مناسب کمک کند. از این لحاظ، “مهمترین عوارض دیابت که در مردان مشاهده می‌شود” را مطالعه کنید.

 

 

انواع پانسمان زخم پای دیابتی

 پانسمان زخم پای دیابتی بخش مهمی از درمان زخم را تشکیل می‌دهد. انواع مختلفی از پانسمان‌ها برای ترمیم این زخم‌ها استفاده می‌شود؛ از کفش پای دیابتی و پانسمان‌های اولیه گرفته تا ژل‌ها و پانسمان‌های تخصصی پیشرفته‌تر که ممکن است با موادی که ویژگی‌های خاصی از خود نشان می‌دهند (مانند مواد ضدمیکروبی) اشباع شده باشند. در متن انواع پانسمان زخم پای دیابتی”  با توجه به طیف انتخابی گسترده پانسمان‌ها و‌ برای تسهیل در تصمیم‌گیری، به مرور کلی انواع آن می‌پردازد. لازم به ذکر است که درحال‌حاضر هیچ شواهد محکمی مبتنی بر برتری نوعی از پانسمان بر سایرین در افراد مبتلا به دیابت یافت نشده است. لذا پزشکان و بیماران باید براساس هزینه، خواص و ترجیحات و راحتی بیمار، محصول موردنظر خود را انتخاب کنند.

 

ازدواج با مرد دیابتی

نحوه گرفتن قند خون با دستگاه

نحوه گرفتن قند خون با دستگاه

آشنایی با دستگاه دیابت

دستگاه دیابت ابزاری است که از آن برای اندازه گیری قند خون بدن انسان استفاده می‌شود و عمده موارد استفاده آن برای افراد مبتلا به دیابت است. این دستگاه‌ها معمولا شامل یک کیف برای نگهداری، خود دستگاه اندازه گیری، لنست، تعدادی سوزن لنست و نوار نمونه گیری هستند.

بهترین دستگاه‌های قند خون دستگاه‌هایی محسوب می‌شوند که دارای گواهینامه iso15197 هستند و ساخته شده در سال‌های اخیرند؛ چرا که همزمان با پیشرفت علم، دستگاه‌های قند خون نیز پیشرفت کرده اند و دقت آن‌ها افزایش یافته است،. “آشنایی با دستگاه دیابت و نحوه کار آن ” امروزه برای همه ضروری است و بهتر است هر کسی در خانه یک دستگاه تست قند خون داشته باشد. برخی از دستگاه‌های قدیمی‌تر حافظه برای ذخیره سازی سوابق اندازه گیری قندخون ندارند که این خود نقطه ضعفی در این امر به حساب می‌آید. 

 

درمان قطعی عدم نعوظ در مردان دیابتی

تمام عوارض دیابت و علائم شایع آن

در بیماری دیابت،  سطح بالای قند در خون در یک دوره زمانی طولانی می‌تواند به‌طور‌جدی به رگ‌های‌خونی آسیب برساند؛ با رگ‌های‌خونی که به درستی کار نمی‌کنند، خون نیز نمی‌تواند به خوبی پمپاژ شود. پس سلسله اعصاب نیز به درستی کار نخواهند کرد و درنتیجه بیمار، احساس خود را در قسمت‌هایی از بدن از دست می‌دهد. با اختلال در عملکرد رگ‌های‌خونی و اعصاب، احتمال بروز مشکلات مشابه در سایر قسمت‌های بدن بیشتر می‌شود. به عنوان مثال پاها آسیب می‌بینند یا می‌تواند منجر به مشکلات جدی قلبی شود. با‌این‌حال بسیاری از ” عوارض دیابت ” قابل پیشگیری یا به تأخیر انداختن هستند و می‌توان برای آن‌ها، اقدامات پیش‌گیرانه اساسی انجام داد.

 

 

ورزش بدنسازی و «مکمل‌های آن» در دیابت

از آنجایی که افراد دیابتی دارای یک رژیم غذایی خاص هستند، در نتیجه نمی‌توانند از تمامی منابع غذایی استفاده کنند؛ به همین دلیل ممکن است بدن آن‌ها دچار کمبود ویتامین‌ها و املاح ضروری می‌شود. استفاده از مکمل‌هایی همچون قرص دیابتون در تامین ویتامین‌ها و املاح معدنی افراد مبتلا به دیابت نقش بسیار موثری دارد. این مکمل حاوی 21 ماده مغذی است که در روند کنترل و کاهش قند خون، تأثیر به‌سزایی دارد. جهت اطلاعات بیشتر مطلب ” ورزش بدنسازی و مکمل‌های آن ” در دیابت را مطالعه بفرمایید.

 

۱۵ «گیاه دارویی» در درمان انواع دیابت

دستگاه تست قند خون و اهمیت آن

اگر زمینه ارثی ندارید و به دیابت مبتلا نیستید، می‌توانید هر چند ماه یک بار به آزمایشگاه و پزشک مراجعه کنید تا میزان قند خون بدنتان را کنترل نمایید. ولی در صورتی که زمینه ارثی دیابت دارید، دچار چاقی مفرط هستید یا واقعا به یکی از انواع دیابت مبتلا هستید، آزمایشات ماهانه هم بسیار پرهزینه بوده و هم تاثیر زیادی نخواهد داشت.

شما باید از یک دستگاه تست قند خون خانگی و وسایل جانبی آن استفاده کنید. به طور کلی میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت می‌تواند بر اثر عوامل مختلفی مثل استرس، فشارهای روانی یا مصرف غذای نامناسب به صورت ناگهانی افزایش پیدا کند. در نتیجه شما باید همواره به یک دستگاه تست قند خون دسترسی داشته باشید. این دستگاه‌ها اجزای مختلفی دارند. مهم‌ترین قسمت‌های دستگاه تست قند خون یا گلوکومتر عبارتند از:

  1. سوزن قند خون: سوزن قند خون یا لنست یک سوزن خاص است که به دستگاه تست قند خون متصل شده و به میزان کمی نوک انگشت دست شما را سوراخ می‌کند. در نتیجه چند قطره خون از انگشت شما خارج شده و از آن برای تست قند خون استفاده می‌شود.
  2. نوار تست قند خون: نوار تست قند خون نیز یکی دیگر از اجزای بسیار مهم برای بیمارن دیابتی است. این نوار تاریخ انقضای مشخصی داشته و باید در شرایط خاصی نگهداری شود. خون خارج شده از انگشتان شما روی نوار قرار گرفته و نوار داخل دستگاه قرار می‌گیرد. نهایتا میزان قند خون شما اندازه‌گیری می‌شود.
کفش دیابت

تاثیر استفاده از کفش دیابت در تسکین درد

 

با پوشیدن کفش دیابت، دردتان تسکین می‌یابد

همانطور که در قسمت‌های قبلی نیز اشاره شد بر اثر گلوکز بالا، جریان خون دچار اختلال می‌شود و خون در بدن افراد دیابتی به درستی گردش نمی‌یابد. عدم گردش صحیح خون می‌تواند باعث ورم کردن بدن و تغییر فرم یا شکل پاها شود. به همین دلیل بیماران دیابتی در صورت استفاده از کفش‌های معمولی، احساس درد شدیدی می‌کنند. جوراب و کفش‌های دیابت با طراحی و شکل خاص، باعث تسهیل گردش خون شده و دردهای بیمار را تسکین می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *