دیابت

علائم و عوارض دیابت پنهان چیست؟

مقدمه

علائم دیابت پنهان جزء علائم مهمی هستند که کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. همین امر، باعث نادیده گرفتن علائم و در نتیجه پیشرفت بیماری می‌شود. در صورتی که به بیماری دیابت توجه نشود، می‌تواند بر روی سلامت کلیه‌ها، اثرات منفی بر جای بگذارد و بینایی فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله قصد داریم با علائم دیابت پنهان بیشتر آشنا شویم و به تشخیص زود هنگام این بیماری کمک کنیم.

دیابت پنهان دیابت نهفته (LADA)

علائم درمان دیابت پنهان

 

آشنایی با دیابت پنهان و علل بروز آن

دیابت نهفته (LADA) یا دیابت پنهان نوعی از دیابت است که برخی از مشخصه‌های دیابت نوع 1 و نوع 2 را به طور همزمان در خود دارد. در این نوع بیماری، آنتی بادی تولید شده در بدن از تولید مقدار کافی انسولین در لوزالمعده ممانعت می‌کند. این آنتی بادی معمولا علیه سلول‌های سازنده انسولین، پانکراس و آنزیم‌های موجود در آن عمل می‌کند و عامل بروز دیابت نهفته می‌شود.

این بیماری معمولا پس از 30 سالگی دیده می‌شود اما به طور کلی شیوع کمتری نسبت به انواع دیگر دیابت دارد. محققان بر این باور هستند که ژنتیک در بروز این بیماری تاثیرگذار است و افرادی که در خانواده خود این نوع بیماری را داشته باشند، بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به دیابت پنهان خواهند بود. در این بین شناخت علائم دیابت پنهان می‌تواند به تشخیص زود هنگام بیماری کمک کند و به روند درمان، سرعت بیشتری ببخشد.

شناخت علائم دیابت پنهان می‌تواند به تشخیص زود هنگام بیماری کمک کند

دیابت پنهان دیابت نهفته (LADA)

علائم دیابت پنهان چیست؟

دیابت پنهان، علائمی را از خود بروز می‌دهد که در ابتدای بیماری برای فرد کمی مبهم است. به علت مبهم بودن علائم، فرد متوجه بروز بیماری نمی‌شود و همین امر موجب پیشرفت بیماری می‌گردد. ازجمله مهمترین علائم دیابت پنهان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تشنگی زیاد همراه با تکرر ادرار
  • تار شدن دید
  • احساس درد یا بی حسی در دست یا پا
  • خستگی مفرط
  • کاهش وزن

از آنجا که این علائم می‌تواند به دنبال برخی از بیماری‌های دیگر نیز ایجاد گردند، توصیه می‌شود در صورتی که این علائم را در خود مشاهده کردید حتما با استفاده از آزمایشات خون، یک بررسی کامل از وضعیت سلامت خود انجام دهید؛ این کار به تشخیص قطعی بیماری، کمک بیشتری می‌کند.

 

دیابت نهفته (LADA)

دیابت پنهان دیابت نهفته (LADA)

نحوه تشخیص دیابت پنهان

دیابت پنهان، شباهت زیادی به دیابت نوع 2 دارد؛ اما بیماران مبتلا به دیابت پنهان اغلب در سن بالای 30 سال هستند و با مصرف داروهای خوراکی، اصلاح سبک زندگی یا رژیم غذایی، پاسخ مثبتی دریافت نمی‌کنند. بنابراین این بیماران بیش از بیماران دیابت نوع 2 به تزریق انسولین نیاز پیدا خواهند کرد.

بهترین اقدام برای تشخیص دیابت پنهان، انجام آزمایشات تشخیص قند خون FBS، تست تحمل گلوکز و تست قند خون تصادفی است. با استفاده از این آزمایشات و بررسی علائم دیابت پنهان، می‌توان تا حد زیادی این بیماری را به درستی تشخیص داد. علاوه بر این استفاده از دستگاه تست قند خون خانگی به منظور تشخیص این بیماری نیز می‌تواند مفید باشد.

 

دیابت پنهان دیابت نهفته (LADA)

درمان بیماری دیابت پنهان

درمان بیماری دیابت پنهان

برای درمان دیابت پنهان ابتدا بیمار باید از داروهای خوراکی استفاده نماید. متداول‌ترین دارو برای کنترل قند خون، قرص متفورمین است که متناسب با سطح قند خون بیمار، تجویز می‌شود. علاوه بر این، کنترل رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی از دیگر توصیه‌های پزشکان برای درمان یا کنترل بیماری دیابت است.

اما در بیماران مبتلا به دیابت پنهان اغلب مشاهده می‌شود که پس از گذشت حدود 5 سال از مصرف داروهای خوراکی، باید انسولین نیز مصرف شود. این موضوع نشان می‌دهد که فرد مبتلا به این بیماری باید همواره به پزشک مراجعه کرده وضعیت بیماری خود را تحت نظر داشته باشد و به علائم دیابت پنهان دقت کند.

دیابت پنهان و نهفته

دفع قند بالا می‌تواند به بافت کلیه، آسیب‌های جدی وارد کند و زمینه ساز نارسایی کلیوی شود.

عوارض عدم درمان دیابت پنهان

در صورتی که دیابت پنهان به موقع تشخیص داده نشود یا به علائم بیماری توجه نشود، بیمار دچار عوارض جبران ناپذیری می‌شود که می‌تواند سلامت او را به طور جدی به مخاطره بیندازد. شایع‌ترین عارضه این بیماری، نارسایی کلیوی است. هنگامی که میزان قند خون افزایش پیدا نماید، بدن سعی می‌کند از طریق ادرار، قند اضافی را دفع کند. اما دفع قند بالا می‌تواند به بافت کلیه، آسیب‌های جدی وارد کند و زمینه ساز نارسایی کلیوی شود.

دومین عارضه این بیماری، آسیب به چشم است. قند خون بالا بر روی عروق داخل چشم نیز اثرات منفی بر جای می‌گذارد. در صورتی که فرد مبتلا به دیابت، قند خون خود را کاهش ندهند، احتمال از بین رفتن بینایی در او افزایش پیدا می‌کند. پس از این دو عارضه، درد و بی حسی یا سوزش در دست و پا، بیماری‌های قلبی و عروقی و زخم پای دیابتی از دیگر مواردی هستند که با وجود دیابت پنهان، بروز می‌کنند؛ بنابراین باید درمان بیماری، جدی گرفته شود.

 

دیابت چیست؟ انواع دیابت چیست؟ چگونه از ابتلا به دیابت جلوگیری کنیم؟

 

بیماری دیابت پنهان

 

کاربرد دستگاه تست قند خون در تشخیص دیابت پنهان

دستگاه تست قند خون یکی از دستگاه‌های کاملا کاربردی برای تشخیص دیابت است. در صورتی که علائم این بیماری را در خود می‌بینید، می‌توانید با این دستگاه به سرعت قند خون خود را چک کنید. این دستگاه با استفاده از یک نوار قند خون می‌تواند میزان قند خون بیمار را نشان دهد. با استفاده از سوزن دستگاه تست قند خون، بر روی انگشت بیمار، سوراخی ایجاد می‌شود؛ سپس با قرار گرفتن تنها یک قطره خون بر روی نوار قند خون، میزان قند خون به صورت عدد بر روی دستگاه قابل مشاهده است.

قیمت دستگاه قند خون با توجه به کاربرد آن، بسیار مناسب است و افراد می‌توانند به راحتی آن را خریداری کنند. توصیه می‌شود کلیه بیماران دیابتی برای چکاپ‌های قند خون خود این دستگاه را در منزل داشته باشند و علاوه بر آزمایشات قند خون، از این وسیله نیز استفاده نمایند.

جمع بندی و نتیجه گیری

با بررسی علائم دیابت پنهان می‌توان این بیماری را به موقع تشخیص داد و درمان‌های موثرتری برای آن انجام داد. عدم تشخیص به موقع، باعث آسیب به سایر اندام‌ها می‌شود و عوارضی را بر جای می‌گذارد که تا چندین سال می‌تواند بیمار را درگیر کند. بنابراین توصیه می‌شود که تمامی افراد آزمایشات دوره‌ای را انجام دهند و در صورت تشخیص بیماری، درمان آن را جدی بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *